Rīgas 1. slimnīcas iespējas ļauj nodrošināt multidisciplināru ārstēšanu diastāzes gadījumos. Diastāze ir stāvokli ar ko skarās daudzi cilvēki, īpaši sievietes pēc grūtniecības. Slimnīca piedāvātā specializētu aprūpi un personalizētus ārstēšanas plānus, lai palīdzētu pārvarēt diastāzi un atgūt pārliecību.

Kas ir diastāze?

Diastāze – diastasis recti, ir vēdera muskuļu atdalīšanās, kas rodas, kad saistaudi starp taisnās vēdera muskuļiem vājinās un stiepjas. Šis stāvoklis visbiežāk ir saistīts ar grūtniecību, taču tas var skart arī vīriešus un sievietes tādu faktoru dēļ kā svara svārstības, vēdera operācijas vai intensīvas sportiskās aktivitātes.

Izproti diastāzes simptomus:

Redzama sprauga: pamanāma sprauga vai izliekums vēdera viduslīnijā, īpaši, ja tiek sasprindzināta preses muskuļi vai veicot noteiktas kustības.Sāpes muguras lejasdaļā: Diastāze var izraisīt paaugstinātu spiedienu uz muguras lejasdaļu, izraisot diskomfortu vai sāpes.Preses muskuļu vājums: Vājināti vēdera muskuļi var ietekmēt preses spēku un stabilitāti, padarot noteiktas darbības grūtākas.Gremošanas problēmas: Dažos gadījumos ar diastāzi var rasties arī diskomforts gremošanas traktā.

Diastāzes diagnostika, ārstēšana, rehabilitācija Rīgas 1. slimnīcā:

Rīgas 1. slimnīcā ir labi aprīkota diastāzes diagnosticēšanai ārstēšanai un rehabilitācijai. Mēs piedāvājam diagnostikas metodes, lai precīzi novērtētu stāvokļa smagumu un tā ietekmi uz vēdera muskuļiem.

Diastāze – ārstēšanas iespējas:

Diastāzes ārstēšanai ir ļoti personalizēta, pielāgota katra pacienta unikālajām vajadzībām un mērķiem. Atkarībā no stāvokļa smaguma, speciālisti var ieteikt neķirurģiskas un ķirurģiskas ārstēšanas iespēju kombināciju:

Fizikālā terapija / fizioterapija: vieglus diastāzes gadījumus bieži var efektīvi pārvaldīt ar specializētiem vingrinājumiem un fizikālo terapiju. Rehabilitācijas klīnikas fizioterapeiti palīdzēs veikt mērķtiecīgus vingrinājumus, lai stiprinātu vēdera muskuļus un uzlabotu pamata stabilitāti.

Neinvazīvas metodes: mēs piedāvājam progresīvas neinvazīvas procedūras, kurās tiek izmantotas novatoriskas tehnoloģijas, lai veicinātu kolagēna ražošanu un uzlabotu ādas elastību, palīdzot vēdera apvidus dabiski savilkt.

Ķirurģiska operācija: gadījumos, kad diastāze ir smaga vai neķirurģiska ārstēšana nav devusi vēlamos rezultātus, var ieteikt ķirurģisku iejaukšanos. Mūsu ķirurgi precīzi un rūpīgi veic diastāzes plastikas operāciju, lai sasniegtu optimālus rezultātus.


Rīgas 1.slimnīca ir vienīgie Latvijā, kas piedāvā jaunāko diastāzes trūces rekonstrukcijas metodi eTEP, jeb (extended totally extraperitoneal hernioplasty) – paplašināta ekstraperitoneāla hernioplastika.

Kas ir eTEP?

(eTEP) ir mūsdienīga ķirurģiska metode, kas ir nozīmīgs sasniegums trūces rekonstrukcijās. Metode izstrādāta, lai optimizētu pacienta rezultātus un samazinātu pēcoperācijas diskomfortu, eTEP ir mazinvazīva tehnika, kas apvieno laparoskopiskās ķirurģijas priekšrocības.

eTEP operācija, tas ir:

Uzlabota vizualizācija: eTEP operācijas laikā tiek izmanto augstas izšķirtspējas laparoskopiskās kameras, piedāvājot ķirurgiem detalizētu un palielinātu skatu uz ķirurģisko vietu. Šī uzlabotā redzamība ļauj precīzi atklāt un izlabot trūci ar minimālu audu bojājumu.

Mazinvazīva: tāpat kā tradicionālā laparoskopiskā ķirurģija, eTEP tiek veikta ar maziem iegriezumiem, līdz minimumam samazinot apkārtējo audu un muskuļu traumu. Tomēr eTEP pārsniedz tradicionālo laparoskopiju, paplašinot ķirurģisko lauku un nodrošinot lielāku piekļuvi trūces vietai.

Nav iekļūšanas peritoneālajā dobumā: eTEP ir pilnībā ekstraperitoneāls, kas nozīmē, ka tas izvairās no iekļūšanas vēderplēves dobumā (telpā, kurā atrodas vēdera dobuma orgāni). Tas samazina intraabdominālo struktūru traumu risku un veicina ātrāku atveseļošanos.

Uzlabota sasniedzamība un elastība: eTEP tehnika ļauj ķirurgiem piekļūt grūti sasniedzamām vietām, piemēram, lielām trūcēm vai tām, kas atrodas sarežģītos vēdera sienas reģionos. Šī uzlabotā sasniedzamība un elastība veicina visaptverošāku un veiksmīgāku rekonstrukciju.

Uzlabota sieta novietošana: Izmantojot eTEP, ķirurgs var rūpīgi novietot tīkliņu, lai nodrošinātu optimālu atbalstu un nostiprināšanu novājinātajai vēdera sienai, samazinot trūces atkārtošanās iespējamību.

Ar šīs metodes palīdzību iespējams ievietot jebkura izmēra polipropilēna tīkliņu, aizvērt visu veidu lokalizācijas un izmēra trūces vārtus. Kā arī – vienas ķirurģiskas iejaukšanā laikā ir iespējams slēgt vairākus trūces vārtus.

Mazinvazīvas vēdera priekšējās sienas rekonstrukcijas operācijas eTEP būtība ir trūces plastika, bet bez iejaukšanās vēdera dobumā, tādējādi izvairoties no intraabdominālu saaugumu veidošanās un vēdera dobuma orgānu bojājumiem.  Polipropilēna tīklu novieto zem vēdera priekšējās sienas muskuļiem.

KĀPĒC IZVĒLĒTIES RĪGAS 1. SLIMNĪCAS ĶIRURĢIJAS KLĪNIKU

Mūsu prioritāte ir uz pacientu vērsta aprūpe, saviem pacientiem nodrošinot vislabākos terapeitiskos rezultātus.

Ķirurgs Vjačeslavs Popkovs pirmais Latvijā uzsāka mazinvazīvas vēdera priekšējās sienas rekonstrukcijas operācijas eTEP (extended totally extraperitoneal hernioplasty). Operācija tiek veikta pacientiem vēdera sienas funkcionalitātes atjaunošanai trūces gadījumā.

dr. Vjačeslavs Popkovs

Beidzis Rīgas Stradiņa universitātes doktorantūru, papildus izglītojies laparoskopiskas ķirurģijas un laparoskopiskas trūču ķirurģijas kursos Beļģijā, laparoskopiskas kolorektālas ķirurģijas kursos Francijā, bariatrisko ķirurģiju Tallinā, Igaunijā.

Konsultē un operatīvi ārstē:

  • vēdera sienas trūces,
  • laparaskopiski slīdošās diafragmālās trūces,
  • kuņģa saslimšanas,
  • žultspūšļa slimības,
  • žultsceļu slimības,
  • aizkuņģa dziedzeru slimības.

Ik gadu, dr. Vjačeslavs Popkovs veic vairāk kā 100 šādas vēdera priekšējās sienas rekonstrukcijas operācijas.

IEGUVUMS IZVĒLOTIES RĪGAS 1.SLIMNĪCAS ĶIRURGUS

  • droša ārstēšana, ko veiks ķirurgi ar lielu klīniskā darba pieredzi,
  • mūsdienīgas iekārtas – ārstu speciālistu rīcībā ir modernas iekārtas un tehnoloģijas, kas nodrošina precīzu vizualizāciju un ārstēšanu,
  • personalizēti ārstēšanas plāni, kas tiek pielāgoti katra pacienta individuālajām vajadzībām, nodrošinot visaptverošu un personalizētu aprūpe visa procesa laikā,
  • empātija. Mēs saprotam, ka ķirurģiska ārstēšana var būt emocionāla pieredze. Mūsu slimnīcas Ķirurģijas klīnikas personāls ir gatavs palīdzēt un sniegt pārliecību katrā solī.

OPERĀCIJU IZMAKSAS:

Pakalpojumu izmaksām ir informatīva nozīme. Precīza pakalpojuma cena tiek aprēķināta pēc ķirurga konsultācijas, ņemot vērā operācijas veidu, anestēzijas veidu un ilgumu, slimnīcā pavadāmo dienu skaitu, kā arī nepieciešamos materiālus, izmantojamās tehnoloģijas, individuālo specifiku un pacienta izvēli.

Diastāzes operācija: 2500 Eur
Diastāzes operācija apvienota ar nabas / baltās līnijas / pēcoperācijas trūci: 2800 Eur

(cenā iekļauts: uzturēšanās dienas stacionārā, anestēzija, operācija, operācijas vienreizlietojamie materiāli)

Operācijas priekšrocības:

  • labs estētiskais rezultāts,
  • zems trūces recidīvu jeb atkārtošanās rīsks,
  • zems pēcoperācijas sāpju sindroms,
  • pacientu ātra atveseļošanās un rehabilitācija.

Diastāze. Ārstēšanas iespējas (dr.Popkovs Vjačeslavs)

Piesakies pa tālruni

Ieskaties operācijas gaitā (ķirurga acīm)

Lai noskatītos operāciju, būs nepieciešams pieslēgties YouTube kontam