Kā allaž, no ēnotāju puses visvairāk pieprasīta ir ķirurga profesija. Lūk ieskats dažos jauniešu motivācijas aprakstos:

“Jau vairāk kā piecus gadus nopietni apsveru medicīnas studijas, vidusskolā mācos bioķīmiķu klasē, apmeklēju jauno mediķu skolu, kā arī papildus apgūstu padziļinātu bioloģiju, lai piepildītu savu sapni par studijām tieši medicīnā. Mani interesē ķirurģija, vēlos iepazīt ķirurga ikdienu, un procesus, kas norisinās operāciju laikā. Iespēja ēnot palīdzēs man saprast, vai konkrēti ķirurģija ir tas, ko vēlos nākotnē mācīties” -tā rakstīja Dārta, pamatojot savu izvēli.

“Es mērķtiecīgi virzos uz savu sapni- kļūt par ķirurgu. Mani fascinē cilvēka ķermenis, mazās fizioloģiskās mijiedarbības, medicīnas attīstība, un tieši tādēļ vēlos arī uzsākt rudenī studijas RSU medicīnas fakultātē. Esmu pabeigusi arī LU jauno mediķu skolu, kā arī šobrīd eju RSU jauno mediķu akadēmijā. Vēlos tuvāk iepazīties ar sapņu profesijas ikdienas ritējumu, redzot kā tas patiesi ir realitātē, pilnveidojot izpratni,”- šādi savu izvēli skaidro Kristīne. Bet Terēze profesijas izvēli saprot kā savas dzīves virsudevumu: “Es gribu dot savu ieguldījumu cilvēces labā. Manuprāt, šis darbs ir izaicinājumiem pilns un tieši tas mani motivē, jo šajā profesijā ienāk daudz jaunas tehnoloģijas un zinātniski pētijumi ar kuru palīdzību var glābt dzīvības”.

Operāciju blokā ēnot ķirurga, anesteziologa reanimatologa, anestēzijas māsas un operāciju māsas darbu piedāvājam tikai 11. un 12.klašu skolēniem, kuri izrādījuši padziļinātu interesi ar medicīnu saistītos mācību priekšmetos un papildus apmācībās. No slimnīcas personāla puses kā allaž atsaucīga ir Operāciju bloka vadītāja Zane Tīcmane, ārsts anesteziologs reanimatologs Viktors Trendeckis, operējošās ginekoloģes Sanda Reinika un Ieva Daize. Zobārstniecības nodaļas vadītāja Maija Drīksne rāda un stāsta par zobārsta profesijas niansēm. Kardioloģijas un internās medicīnas klīnikas 9.nodaļas virsmāsa Olga Timošenko iepazīstina ar dienas stacionāra darba specifiku. Bet vispārējās aprūpes māsa Irina Fogele iesaista ēnotāju traumatoloģijas ortopēdijas ambulatorās pieņemšanas ikdienā.

Paldies kolēģiem, kuri piekrita rādīt un stāstīt par savu darbu, atbalstot jauniešu interesi!