Laparoskopiska cirkšņa trūces operācija jeb TAPP (transabdomināla preperitoneāla trūces plastika) ir mūsdienīgs risinājums cirkšņa trūces ārstēšanai  Ķirurgs dr.Vjačeslavs Popkovs jau trešo reizi veica trīs TAPP operāciju paraugdemonstrējumus, šoreiz kolēģiem no Madonas slimnīcas un no Dr.Mauriņa klīnikas.

Mazinvazīva ķirurģija no ārsta prasa vairāk zināšanu un meistarības. Rīgas 1.slimnīca, ieviešot pasaulē atzītas modernās ķirurģijas metodes un tehnoloģijas, piesaista augsti kvalificētus profesionāļus un motivē speciālistus personīgai attīstībai, sniedzot lielākus ieguvumus pacientiem.

Operācija ar laparaskopisko metodi pacientam būtiski samazina sāpes pēc operācijas, samazina infekcijas risku, saaugumu veidošanos vēdera dobumā, kā arī dod labu kosmētisko rezultātu. Mazinvazīvā metode rada mazāku operācijas traumu, saīsina darba nespējas un rehabilitācijas laiku. Pēc laparoskopiskās operācijas bieži vien jau pēc dažām stundām drīkst celties un parasti mājās var doties nākamajā rītā. Pārsējus noņemt jāierodas pēc nedēļas un par nelielajiem iegriezumiem atgādina vien neuzkrītošas rētiņas.