17.jūnija pēcpusdienā slimnīcas 17.korpusa iekšpagalmā skanēja mūzika, bija gardumi no restorāna, ziedi, saule un pateicīgākie klausītāji. Īslaicīgas sociālās aprūpes klienti baudīja pasākuma īpaši sirsnīgo gaisotni, ko veidoja akcijas “Galds savējiem” Cienām un cienājam – organizatori un brīvprātīgie, dziedāja līdzi Žorža Siksnas dziedātām dziesmām, pat dejoja! Lai sagādātu prieku gan klientiem, gan viņu aprūpētājiem, ieguldīts daudz darba, degsmes un sirds siltuma.
Rīgas 1.slimnīcā Īslaicīgas sociālās nodaļa veic emocionāli un fiziski smagāko darbu, koronarovīrusa pandēmijas karantīnas apstākļi ar epidemioloģisko drošības nosacījumu ievērošanu, nodaļas darbinieku ikdienas darbu padarīja daudz grūtāku. Nodaļā strādājošajiem – māsām, māsu palīgiem, virtuves strādniekiem, saimniecības pārzinēm, sanitāriem, sanitāriem aprūpētājiem, ārstiem, ārsta palīgam, sociālajiem darbiniekiem, ergoterapeitam, fizioterapeitiem katra darba diena bija kā mazs varoņdarbs, strādājot dienas un naktis nošķirtībā no ārpasaules.
Pandēmijas izplatībai pieaugot un redzot, ka medicīnas nozares speciālistiem ir nepieciešams atbalsts, sabiedriskā labuma organizācija Hospiss LV organizēja akcija “Galds savējiem”. Akcijas mērķis bija atbalstīt Covid-19 krīzes laikā noslogotos medicīnas darbiniekus, katru dienu piegādājot tiem siltas maltītes porcijas.
Laika periodā no 2020. gada 25.novembra līdz 2021. gada 30. maijam Rīgas 1.slimnīcas Īslaicīgas sociālās nodaļas darbinieki saņēmuši 1836 siltas maltītes porcijas.
Akcijā tika iesaistīti dīkstāvē esošie Latvijas ēdināšanas uzņēmumi, kā arī Latvijas pārtikas ražotāji un izplatītāji, ziedojot produktus, no kuriem arī tika gatavotas maltītes.
Akcijā iesaistījās brīvprātīgie, kuri organizēja siltā ēdiena piegādi ārkārtējā situācijā iesaistītajiem ārstiem un medicīnas darbiniekiem, tostarp mūsu slimnīcas Īslaicīgas sociālās nodaļas darbiniekiem.
Pandēmijas laikā klientu aprūpi apgrūtināja noteiktie epidemioloģiskie ierobežojumi, tāpēc īpaši nozīmīgs bija saņemtais atbalsts. Tas, ko saņēma darbinieki, bija gan siltas un garšīgas pusdienas, gan apziņa, ka savā darbā neesi viens, ka Tavs darbs tiek novērtēts un ir svarīgs līdzcilvēkiem.
Šī akcija savedusi kopā cilvēkus, kuriem sirds ir patiešām īstajā vietā. Pateicamies visiem, kas atbalstīja akciju!