Medicīnas joma nepārtraukti attīstās, un jaunas zināšanas un tehnoloģijas tiek radītas pastāvīgi. Lai ārstniecības personāls varētu sniegt saviem pacientiem vislabāko iespējamo aprūpi, ir svarīgi, lai tas būtu informēts par jaunāko nozarē.

Ir vairāki iemesli, kāpēc ārstniecības personālam ir svarīgi nemitīgi pilnveidoties:

  • Lai nodrošinātu kvalitatīvu aprūpi. Medicīnas joma ir ļoti sarežģīta, un pastāvīgi tiek radītas jaunas zināšanas un tehnoloģijas, kas var palīdzēt ārstēt dažādas slimības un traumas. Lai ārstniecības personāls varētu sniegt saviem pacientiem vislabāko iespējamo aprūpi, ir svarīgi, lai viņi būtu informēti par jaunākajām tendencēm un tehnoloģijām.
  • Lai nodrošinātu pacienta drošību. Jaunās zināšanas palīdzēt ārstniecības personālam sniegt drošāku aprūpi saviem pacientiem. Piemēram, jaunas operācijas metodes var samazināt komplikāciju risku, un jauni medikamenti var būt efektīvāki un drošāki nekā vecākie medikamenti.
  • Lai sekotu līdzi profesionālajām prasībām. Ārstniecības jomā regulāri tiek atjaunotas profesionālās prasības. Lai ārstniecības personāls varētu turpināt strādāt savā jomā, ir svarīgi, lai viņi regulāri apgūtu jaunas zināšanas un prasmes.

Ārstniecības personālam ir pieejami dažādi veidi, kā pilnveidoties. Viens no populārākajiem veidiem ir apmeklēt konferences un seminārus. Šajā veidā ārstniecības personāls var uzzināt par jaunākajām tendencēm un tehnoloģijām no savas jomas ekspertiem.

Rīgas 1.slimnīca, sadarbojoties ar Rīgas 2.slimnīcu, Rīgas Dzemdību namu un Rīgas veselības centru, organizēja konferenci

Jaunākās tendences veselības aprūpē

Konference notika attālināti un klātienē Rīgas 1.slimnīcas lielajā konferenču zālē, lektori – Rīgas valstspilsētas veselības aprūpes iestāžu speciālisti, apmācīttiesīgas ārstniecības personas.

Konferences dalībniekus uzrunāja Rīgas 1.slimnīcas valdes priekšsēdētāja Natālija Zlobina“Šādu pasākumu mēs – Rīgas pašvaldības ārstniecības iestādes, kopīgi organizējam pirmo reizi, un esam patiesi priecīgi par lielo interesi. Medicīna ir īpaša profesija, kurā strauji attīstās, un no mūsu zināšanām ir atkarīga pacienta veselība un  mūsu valsts labklājība”.

Konferences tēmas:

  • Mūsdienīgs skatījums uz grūtniecības aprūpi un dzemdību vadību

Lektori : Linda Veidemane, Rīgas Dzemdību nama vecmāte, Vecmāšu asociācijas vadītāja

Prof. Anna Miskova, Rīgas Dzemdību nama Dzemdību centra vadītāja

  • Aktualitātes traumatoloģijā un ortopēdijā

Lektori: Jānis Keselis, traumatologs, ortopēds, Rīgas 2. slimnīcas Ārstniecības daļas vadītājs

Viktors Ļiņovs, radiologs, Rīgas 2. slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas nodaļas vadītājs

  • Aktualitātes bērnu kardioloģijā un diagnostikā

Lektore: Inta Bergmane, Rīgas veselības centra bērnu kardioloģe

  • Aptaukošanās kā slimība. Riski un ārstēšanas iespējas

Lektors: Alla Škļevska, ārste interniste, algoloģe, Rīgas 1.slimnīcas Svara korekcijas centra vadītāja

  • Sāpes algologa praksē

Lektors: Doc. Irina Evansa, Rīgas 1.slimnīcas Anestezioloģijas, intensīvās terapijas un sāpju klīnikas vadītāja

  • Balss traucējumu diagnostika un ārstēšanas iespējas

Lektors: Alise Adoviča, Rīgas 1.slimnīcas otolaringoloģe

  • Vairogdziedzera un epitēlijķermenīšu patoloģiju izmeklēšana un ārstēšana

Lektors: Irīna Liepiņa, Rīgas 1.slimnīcas ķirurģe, Ķirurģijas klīnikas vadītāja vietniece

Klātienē konferenci apmeklēja 70 dalībnieki, attālināti konferences gaitai sekoja vairāk nekā 500 dalībnieki.

Liels paldies sadarbības partneriem, bet īpašs Paldies Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijai! Informācija par konferenci bija sasniegusi visus Latvijas novadus, par ko bijām īpaši gandarīti. Izturīgākajiem konferences norises klātienē dalībniekiem tika piedāvāta neliela ekskursiju pa slimnīcu, sniedzot ieskatu par to, kādas ērtības tiek nodrošinātas pacientiem stacionāra nodaļā, kompleksai veselības problēmu risinājuma pieejai Mazā Iegurņa centrā, iepazīstinot  ar Diagnostiskās radioloģijas klīnikas moderno diagnostisko aprīkojumu, robotizēto iekārtu iespējām Rehabilitācijas klīnikā, u.c.

Konferences dalībnieki saņems sertifikātu par 5 tālākizglītības punktu (TIP) piešķiršanu, kas izmantojami ārstniecības personu sertifikācijai un resertifikācijai. Dalība konferencē bija bezmaksas. Ņemot vērā lielo atsaucību, izskatīsim iespējas organizēt šāda veida konferenci kā ikgadēju pasākumu. Ikgadējā konference būtu lielisks veids, kā nodrošināt to, lai ārstniecības personāls regulāri ir informēts par jaunumiem, kurus savā praksē izmanto Rīgas valstspilsētas pašvaldības ārstniecības iestādes.