Neiroķirurgs un mugurkaulāja ķirurgs (vertebrologs) Dr.med.habil. Igors Aksiks regulāri uzņemas risināt sarežģītus klīniskos gadījumus un ievieš jaunas, Latvijā vēl neredzētas ārstēšanas metodes.
Šā gada laikā dr.Aksiks ir veicis 2 sarežģītas muguras operācijas, abas, starp citu, pirmo reizi Latvijā!
Mikrodiskektomijas operācija ar endoskopijas metodi – metode, ko varētu saukt par vienu no saudzīgākajām, lai  likvidēta starpskriemeļu diska trūci.
Dr.Aksiks ir pirmais, kurš izmantojot īpašu aprīkojumu, trūci likvidē bez griezumiem.

Operācija tika veikta tikai caur vienu endoskopijas tubusu (0,8 cm diametrā) perkutāni rentgena kontrolē, kas ir ļoti saudzējoša mīkstajiem un muskuļu audiem, un praktiski noritēja bez asins zuduma.

Paciente (40 gadi) ilgstoši slimojusi ar jostas daļas starpskriemeļu diska trūces izraisītām sāpēm kājā.
Pozitīvi – otrajā dienā pēc operācijas, paciente jau izrakstīta no slimnīcas.

Otra unikāla operācija, ko veicis dr.Igors Aksiks ir muguras smadzeņu operācija, 62 gadus vecam pacientam ar spontāniem spastiskiem krampjiem.
Pacientam apmēram 20 gadus ir apakšējo ekstremitāšu daļēja paralīze, muguras smadzeņu bojājums pēc krūšu skriemeļa lūzuma, bet pēdējo 5 gadu laikā tai pievienojušies progresīvi spontāni krampji, kas nepakļāvās medikamentozai ārstēšanai.

Pateicoties mūsdienīgajam aprīkojumam, kas pieejams Rīgas 1. slimnīcas operāciju blokā, šādas problēmas tagad spēj atrisināt dr. Igors Aksiks, izmantojot Carl Zeiss neiroķirurģisko mikroskopu OPMI Pentero 900.

Operācija veikta ar mikroskopu zem liela palielinājuma, kuras laikā muguras smadzenēs nervu saknīšu izejas zonās tika veiktas dažu milimetru dziļi iegriezumi uz smadzeņu signālu pārvades ceļiem, kas atbildīgi par kāju jutību un kustībām. 
Pēc operācijas pacientam bija klīnisks uzlabojums, vairs nav sāpīgo krampju, 
un pēc dažām dienām viņu izrakstīja no slimnīcas.

 Pozitīvi: operācija, ar kuras palīdzību tika noņemtas sāpes paralizētajā ķermeņa daļā, būtiski uzlaboja pacienta dzīves kvalitāti. 

Saņemt ārsta konsultāciju un veikt visus nepieciešamos izmeklējumus var Rīgas 1. slimnīcā, Bruņinieku ielā 5,
reģistratūras tālrunis: +371 67366323 vai e-pieraksts.