Rīgas 1. slimnīcas Traumatoloģijas nodaļa lieliski izprot cilvēka mobilitātes un dzīves kvalitātes nozīmi. Ja locītavu sāpes un ierobežotas kustības ir ietekmē ikdienas aktivitātes, locītavu operācija un endoprotezēšana (locītavas nomaiņa) var būt vienīgais risinājums.

Šajā rakstā mēs skaidrosim locītavu ķirurģijas un endoprotezēšanas priekšrocības un to, kā mūsu slimnīcas traumatologu komanda izmanto progresīvas metodes, lai sniegtu visaptverošus locītavu operācijas risinājumus, kas pielāgoti katram pacienta vajadzībām.

Locītavu ķirurģijas un endoprotezēšanas priekšrocības:

  • Ļauj atbrīvojieties no locītavu sāpēm: Locītavu ķirurģija, tostarp endoprotezēšana, var efektīvi mazināt hroniskas locītavu sāpes, ko izraisa tādi apstākļi kā osteoartrīts, reimatoīdais artrīts vai locītavu deģenerācija. Bojātās vai slimās locītavas aizstājot ar protēzes implantiem, locītavu operācija piedāvā ilgstošu atvieglojumu un uzlabotu komfortu.
  • Atjaunojiet mobilitāti: locītavu sāpes var ievērojami ierobežot mobilitāti un kavēt spēju veikt ikdienas uzdevumus. Locītavu ķirurģija un endoprotezēšana var atjaunot locītavu funkcijas, ļaujot atgūt kustīgumu, iesaistīties fiziskās aktivitātēs un baudīt aktīvāku dzīvesveidu.
  • Uzlabota dzīves kvalitāte: locītavu ķirurģija var ievērojami uzlabot vispārējo dzīves kvalitāti. Mazinot sāpes, atjaunojot kustīgumu un ļaujot iesaistīties darbībās, no kurām, iespējams, iepriekš pacients ir izvairījusies.
  • Personalizēta ārstēšana: katrs pacients ir unikāls, un mūsu slimnīcas traumatologi atzīst personalizētas aprūpes nozīmi. Mūsu pieredzējušie ortopēdiskie ķirurgi novērtē pacienta stāvokli, slimības vēsturi un dzīvesveida faktorus, lai izstrādātu pielāgotu ārstēšanas plānu, kas atbilst individuālajām vajadzībām un mērķiem.
  • Uzlabotas ķirurģijas metodes: mūsu slimnīca ir aprīkota ar vismodernākajām ķirurģiskajām iekārtām un izmanto progresīvas ķirurģiskas metodes, lai nodrošinātu precizitāti un optimālus rezultātus. Mūsu ortopēdiskie ķirurgi ir augsti kvalificēti locītavu operāciju veikšanā un jaunāko endoprotezēšanas tehnoloģiju sasniegumu izmantošanā.

Par locītavu ķirurģiju un endoprotezēšanas procedūras gaidu:

  • Pilnīga locītavas nomaiņa: pilnīga locītavas nomaiņa ietver pilnīgu bojātas locītavas nomaiņu ar mākslīgo locītavu (protēzi). Šo procedūru parasti veic tādām locītavām kā gūžas, ceļa un plecu locītavas. Mūsu traumatogi-ortopēdi izmanto progresīvus protezēšanas implantus un minimāli invazīvas metodes, lai nodrošinātu veiksmīgu un ātru atveseļošanos.
  • Daļēja locītavas nomaiņa: gadījumos, kad bojājums skar daļa no locītavas ir iespējama daļēja locītavas nomaiņu. Šī procedūra ietver bojātās locītavas daļas nomaiņu, saglabājot veselo daļu. Daļēja locītavas nomaiņa var būt piemērota iespēja tādiem stāvokļiem kā viengabala ceļa artrīts vai gūžas locītavas deģenerācija.
  • Revīzijas locītavas ķirurģija: Revīzijas locītavas operācija tiek veikta, ja iepriekš implantēta locītavas nomaiņa ir jālabo vai jānomaina, implanta defekta vai nolietošanās dēļ. Mūsu slimnīcā ir pieredze revīzijas operācijās, nodrošinot efektīvu jebkuru problēmu risināšanu un locītavu funkciju atjaunošanu.

Kāpēc izvēlēties Rīgas 1.slimnīcu locītavu ķirurģijai un endoprotezēšanai:

Mūsu prioritāte ir pacientu aprūpe un izcils ķirurģisks rezultāts. Izvēloties mūs savām locītavu operācijām un endoprotezēšanas vajadzībām, jūs gūsit labumu no:

  • Eksperti ortopēdiskie ķirurgi: Slimnīcā ir augsti kvalificētu ortopēdisko ķirurgu komanda ar lielu pieredzi locītavu operācijās un endoprotezēšanas procedūrās. Regulāri sekojot līdzi par jaunākajiem sasniegumiem šajā jomā, nodrošinot visaugstāko ķirurģisko zināšanu līmeni.
  • Visaptveroša aprūpe: no sākotnējās konsultācijas līdz pēcoperācijas rehabilitācijai mūsu slimnīca nodrošina visaptverošu aprūpi. Mūsu multifunkcionālā komanda sadarbojas, lai izveidotu personalizētu ārstēšanas plānu, un atbalsta jūs ik uz soļa, lai sasniegtu optimālu atveseļošanos.
  • Vismodernākās iekārtas: mūsu slimnīca ir aprīkota ar modernām ķirurģiskām iekārtām, progresīvām tehnoloģijām un modernām operāciju zālēm, kas paredzētas locītavu operācijām. Mēs ievērojam stingrus drošības protokolus, lai nodrošinātu sterilu un drošu vidi procedūrai.
  • Uz pacientu vērsta pieeja: mēs piešķiram prioritāti komfortam, servisam un apmierinātībai. Mūsu slimnīcas uz pacientu orientētā pieeja ietver skaidru komunikāciju, izglītošanu par procedūru un īpašu atbalstu, lai risinātu visas jums radušās bažas vai jautājumus, nodrošinot pozitīvu ķirurģisko pieredzi.

Uzticies pieredzei:

dr. Aleksands Omeļčenko

Specializējies ceļa un pleca locītavu artroskopijas operācijās (meniska plīsums, priekšējās krusteniskās saites plastika, saišu bojājumi, utt.), gūžas totāla endoprotezēšanā gan cementējama, gan bezcementa ceļu locītavu totāla endoprotezēšanā citas kaulu lūzumu operācijās (lielo un mazo stobru kaulu intramedulāra un ekstramedulāra fiksācija saskaņā ar AO principiem, kā arī ārējo fiksācijas aparātu uzlikšana);
1986. gadā beidzis Rīgas Medicīnas institūtu.

  • Latvijas traumatalogu un ortopēdijas asociācijas biedrs;
  • Latvijas Ceļa locītavas ķirurģijas, artroskopijas un sporta ortopēdijas asociācijas biedrs;
  • Latvijas Apdegumu ārstu asociācijas biedrs.

Ieskaties operāciju zālē un operācijas norisē

Pieteikties konsultācijai

Piesakies pa tālruni