Īstenojot uz pacientu vērstu veselības aprūpi, slimnīca uzsākusi  specializētu centru veidošanu. Izveidoti Vairogdziedzera un epitēlijķermenīšu patoloģiju izmeklēšanas un ārstēšanas centrs, Muguras sāpju un Svara korekcijas centrs. Jaunās telpās darbu uzsācis

Mazā iegurņa centrs

Multidisciplināra komanda, izmantojot vienkopus pieejamās modernākās diagnostikas un ārstēšanas tehnoloģijas, veic operatīvu pacienta klīniskā stāvokļa novērtēšanu, ārstēšanu un rehabilitāciju vienuviet, palīdzot pacientam atveseļoties ātrāk un justies labāk.

Centrā konsultē ārsti speciālisti:

Hroniskas iegurņa sāpes

Sāpes mazajā iegurnī sastopamas apmēram 15 % sieviešu reproduktīvajā vecumā visā pasaulē. Apmēram 26 % sieviešu vēršas pie ginekologa ar sūdzībām par sāpēm mazajā iegurnī. Trešdaļai sieviešu pēc diagnostiskās laparoskopijas atrod endometriozi, otrai trešdaļai saaugumu slimību, bet atlikušajai daļai sāpju iemesls tā arī netiek konstatēts. Vīriešiem biežākie iemesli sāpēm iegurnī ir hronisks (nebakteriāls) prostatīts, hroniska orhalģija un prostatodīnija.

Hroniskas iegurņa sāpes ir pastāvīgas vai intermitējošas sāpes mazajā iegurnī vai vēdera lejasdaļā, kuras ilgst 3—6 mēnešus. 30—50 % pacientu ar iegurņa sāpēm tās tiek klasificētas kā hroniskas mazā iegurņa sāpes (HIS) bez konkrētas patoloģijas. Lielākajai daļai šo pacientu varētu būt vairākas saistītas problēmas, piemēram, urīnpūšļa un zarnu disfunkcija, seksuāla disfunkcija un citi sistēmiski vai konstitucionāli traucējumi. Pacientiem ar sāpju sindromu raksturīga arī depresija, trauksme, atkarība no medikamentiem.

Tā kā HIS ir komplicēta problēma, to diagnosticēšanai un ārstēšanai nepieciešamas multidisciplināras komandas zināšanas par mazā iegurņa orgāniem, balsta—kustību aparātu, neiroloģiskajām slimībām un psihiatriskā spektra traucējumiem. Piedāvājot operatīvu diagnostiku, mūsdienīgas terapijas metodes, mazinvazīvu ķirurģiju un rehabilitāciju, pacientam atveseļošanās periods ir īsāks, bet dzīves kvalitātes uzlabojumi ilglaicīgi.

Centrā pieejamās aparāttehnoloģijas

EMSella krēsla procedūras ir īpaši vērtīgas pēc dzemdībām, lai atjaunotu mazā iegurņa muskulatūras tonusu, izvairītos no prolapsa un urīna nesaturēšanas, atjaunotu intīmo baudu un pārliecību. Mazā iegurņa muskuļu miostimulācija ieteicama arī profilaktiskos nolūkos, lai izvairītos no augstāk minētajām problēmām nākotnē.

Urodinamiska ir izmeklēšanas procedūras, kuras palīdz izvērtēt apakšējo urīnceļu funkciju. Urinācija ir atkarīga ne tikai no urīnpūšļa funkcijas, bet arī no urīnizvadkanāla, starpenes muskulatūras, priekšdziedzera (vīriešiem) funkcijas, kā arī urīnpūšļa novietojuma un nervu sistēmas darbības. Šo orgānu darbību iespējams izvērtēt un objektīvi pierādīt gan sūdzības, gan disfunkcijas veidu vienīgi ar urodinamiskiem izmeklējumiem.

Bioatgriezeniskās saites metode (biofeedback) ir inovatīva urīna un/vai fēču nesaturēšanas problēmu ārstēšanas metode, ko izmanto iegurņa pamatnes muskuļu (IPM) vingrināšanai un stiprināšanai.

Šī ir zinātniski pierādīta tradicionālās medicīnas efektīva metode, ar kuras palīdzību tiek atjaunota un pilnveidota mazā iegurņa muskuļu darbība, procesā aktīvi iesaistot pašu pacientu. Biofeedback sekmīgi var izmantot gan sievietēm, gan vīriešiem, turklāt jebkurā vecumā.