Ja agrāk domu par ausu, deguna un kakla ārsta apmeklējumu pavadīja bailes no sāpēm, tad šodien pārdzīvojumus droši var atstāt pagātnē – labu klīniku sniegtās iespējas ļauj risināt šīs problēmas kvalitatīvi un nenodarot pacientiem sāpes. Par izplatītajām ausu, deguna un kakla slimībām un to mūsdienīgām ārstēšanas metodēm stāsta 1. slimnīcas otolaringologs, ārsts ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi – Ivo Tērauds.
Operācija nenozīmē šuves un sāpes
Galvenais, ka savā ikdienas darbā izmantojam modernākās tehnoloģijas un progresīvākās ārstēšanas metodes. Rīgas 1. slimnīca saviem pacientiem piedāvā mazinvazīvas manipulācijas, kas ievērojami samazina sāpes, ārstēšanās un atveseļošanās laiku.  
Ķirurgu rīcībā ir lieliska operāciju zāle un mūsdienīga aparatūra tam, lai visaugstākajā līmenī būtu iespējams ārstēt ausu, deguna un kakla saslimšanas.

Sarežģītas operācijas pieaugušajiem un bērniem
Mūsu slimnīca pirms dažiem gadiem iegādājās jaunu mikroskopu mikroķirurģiskām manipulācijām vidusausī un iekšējā ausī. Jaunākās paaudzes Carl Zeiss mikroskops ārstam ļauj strādāt ātri un precīzi. Ar tā palīdzību varam veikt tādas sarežģītas vidusauss operācijas kā bungādiņas plīsuma labošanu, dzirdes kauliņu plastiku, hronisku iekaisumu likvidēšanu. 
Tāpat mēs veicam operācijas iekšējā ausī, tostarp kohleāro un BAHA implantu ievietošanu dzirdes zuduma gadījumā. 
Operējam adenoīdus bērniem, kakla mandeles, noņemam veidojumus no balsenes un balss saitēm, operējam kakla cistas un ievietojam dzirdes caurulītes.
Deguna un deguna blakusdobumus operējam endoskopiski. Deguna polipu operācijas veicam, izmantojot šeiveri – īpašu ierīci, kas ļauj manipulācijas veikt mazāk traumatiski un ar mazāku asiņošanas risku. Šeivers ļauj noņemt dažādu izmēru adenoīdus un polipus ar lielāku precizitāti, vai, kā sakām mēs – tīrāk.  

Labam izskatam un labsajūtai
Bez visām iepriekšminētajām procedūrām mēs veicam arī deguna un ausu plastiskās operācijas to formas un ārējā izskata uzlabošanai, kā arī deguna starpsienas operācijas. Varam palīdzēt atbrīvoties no krākšanas, ja pie tā vainojamas mīkstās aukslējas, kā arī veicam miega apnojas ķirurģisko ārstēšanu. 
Visas nosauktās manipulācijas tiek veiktas vispārējā narkozē gan bērniem, gan pieaugušajiem, kas samazina diskomfortu, sāpes un bailes, ar ko ausu, deguna un kakla operācijas saistījās agrāk. Arī laiks, kas jāpavada stacionārā, ir samazinājies – parasti jau nākamajā dienā pēc ķirurģiskas iejaukšanās pacients var doties mājās.

Efektīvākā ārstēšanas metode pasaulē
Pieaugušajiem pastāvīgs deguna aizlikums veidojas dažādu iemeslu dēļ – piemēram, deguna starpsienas izliekuma dēļ, kas parasti veidojas bērnībā iegūtu mikrotraumu rezultātā.
Deguna aizlikumu provocē arī hronisks deguna dobuma iekaisums – šādos gadījumos nereti nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās (mēs veicam endoskopisku operāciju). Vēl viens iespējamais deguna aizlikuma iemesls ir alerģiskas iesnas un deguna polipi.
Vēlos vēlreiz precizēt, ka mūsu klīnikā tiek pielietota endoskopiska aparatūra. Deguna dobumā tiek ievadīts endoskops ar miniatūru videokameru, kā arī šauru, dobu caurulīti, kuras galā ir paslēpta maza, asa frēze. Polipi tiek noņemti, nekaitējot apkārtējiem audiem. Operācija neizraisa lielu asiņošanu un ir saudzējoša, pacienti to pārcieš viegli. Šī ārstēšanas metode tiek uzskatīta par efektīvāko pasaulē!

Arī jaunums Rīgas 1.slimnīcā ir īpaši saudzējoša pacientam – radiofrekvences koblācijas metode tiek pielietota kā rīkles, tā deguna gliemežnīcas ķirurģijā.
Plānveida ausu, kakla un deguna operācijas bērniem un pieaugušajiem iespējamas, gan kā valsts apmaksāts pakalpojums, vai arī par maksu.
Jebkurā gadījumā atcerieties: iesnu gadījumā deguna pilienus nedrīkst lietot ilgstoši: tie palielina spiedienu un bojā gļotādu. Mans padoms ir šāds: ja nevarat paelpot caur degunu, ejiet pie ārsta. Tas vienmēr ir vienīgais pareizais lēmums šajā jautājumā…
 

Piesakies uz konsultāciju pie LOR speciālistiem un veic operāciju jau tuvāko nedēļu laikā: