Holtera monitorēšana ir neinvazīvs diagnostikas rīks, kas ļauj nepārtraukti uzraudzīt sirds elektrisko aktivitāti ilgākā laika periodā. Tas ir nenovērtējams līdzeklis sirds slimību diagnosticēšanā un pārvaldībā, jo dod ārstiem iespēju iegūt reāllaika informāciju par pacienta stāvokli dažādos apstākļos.
Metode nosaukta par godu tās izstrādātājam – amerikāņu ārstam un inženierim N.J. Holteram.

Kā notiek Holtera monitorēšana?

Holtera monitorēšanas laikā pacients tiek aprīkots ar kompaktu Holtera monitoru, kas parasti tiek nēsāts uz jostas vai plecu siksnas. Šī ierīce ir savienota ar maziem elektrodiem, kas novietoti uz pacienta krūškurvja un reģistrē sirds elektriskos signālus visā uzraudzības periodā (24, 48 vai pat 72 stundas). Izmeklējuma laikā pacients raksta īsu dienasgrāmatu un izmanto notikumu pogu svarīgāko notikumu atzīmēšanai.

Kad novērošanas sesija tiek pabeigta, pacients atgriež Holtera monitoru slimnīcā. Kardiologi, izmantojot mūsdienīgu programmatūru, analizē ierakstītos datus, identificējot visus notikumus un patoloģijas sirds ritmā. Pacients saņem pilnīgu izmeklējuma rezultātu, kuru var izmantot arī citi ārsti un speciālisti.

Holtera monitorēšanas pakalpojumi Rīgas 1. slimnīcā:

  1.  24h monitorēšana
  2.  48h monitorēšana
  3.  jaunums: 72h monitorēšana

Nepieciešamības gadījumā pieraksta laiku var pagarināt vai izmantot citas monitorēšanas iespējas.

Holtera monitorēšanas priekšrocības

Neinvazīvs un nesāpīgs – Holtera monitorēšana ietver nelielas ierīces nēsāšanu, kas pazīstama kā Holtera monitors. Tas reģistrē sirds elektriskos signālus, kas rodas, veicot ikdienas darbības. Process ir neinvazīvs un nesāpīgs, nodrošinot ērtu un vienkāršu pieredzi.

Plašs novērtējums – atšķirībā no tradicionālajām elektrokardiogrammām (EKG), kas sniedz tikai sirdsdarbības momentuzņēmumu, Holtera monitorēšana piedāvā nepārtrauktu un plašu novērtējumu. Tas ļauj speciālistiem noteikt sirds ritma traucējumus, kas var netikt fiksēti īsas EKG laikā.

Slēptu sirds slimību noteikšana – Holtera monitorēšana ir īpaši svarīga, lai noteiktu periodiskus sirds ritma traucējumus, piemēram, aritmijas, kas var palikt nepamanītas ikdienas pārbaužu laikā. Uzraugot sirds darbību ilgāku laiku, mūsu kardiologi var precīzi diagnosticēt un ārstēt slēptos sirds stāvokļus.

Ārstēšanas novērtēšana – personām, kurām jau ir diagnosticētas sirds slimības vai tiek veikta ārstēšana, Holtera monitorēšana sniedz vērtīgus datus par izrakstīto medikamentu vai ārstēšanas darbību efektivitāti. Novērtējot ārstēšanas ietekmi uz sirds aktivitātēm, mūsu kardiologi var veikt pielāgojumus, lai pilnveidotu ārstēšanu.

Personalizēta pieeja – Holtera monitorēšana piedāvā personalizētu pieeju sirds aprūpei. No monitora iegūtie dati ir unikāli katram pacientam, ļaujot kardiologiem pielāgot ārstēšanas plānus tieši pacienta vajadzībām, nodrošinot labākos rezultātus un uzlabotu dzīves kvalitāti.

Kāpēc veikt Holtera monitorēšanu tieši Rīgas 1. slimnīcā?

Precīzai un savlaicīgai diagnostikai ir izšķiroša nozīme sirds slimību ārstēšanā, tāpēc ir svarīgi uzraudzīt savas sirds veselību. Izvēloties Holtera monitorēšanas pakalpojumus Rīgas 1. slimnīcā, jūs iegūsiet:

Augsti kvalificētu speciālistu komandu – Rīgas 1. slimnīcā strādā augsti kvalificēti kardiologi un atbalsta personāls ar ilgu gadu pieredzi sirds diagnostikas jomā. Viņi izmanto savas zināšanas, lai nodrošinātu precīzu Holtera monitorēšanas rezultātu interpretāciju.

Mūsdienīgas tehnoloģijas – slimnīca regulāri atjauno un attīsta klīniku ar jaunām tehnoloģijām, kas ļauj nodrošināt augstas kvalitātes sirds aprūpi. Mūsu Holtera monitori un programmatūra nodrošina precīzu sirds elektriskās aktivitātes analīzi, palīdzot precīzi diagnosticēt un plānot ārstēšanu.

Visaptverošu aprūpi – mēs nodrošinām holistisku sirds aprūpi, apvienojot Holtera uzraudzību ar citiem diagnostikas testiem un ārstēšanas iespējām. Integrētā pieeja nodrošina, ka pacients saņem visaptverošu aprūpi, kas pielāgota individuālām vajadzībām.

Savlaicīgus rezultātus – mēs saprotam, cik svarīgi ir savlaicīgi iegūt izmeklējuma rezultātus, tāpēc nodaļas komanda nodrošina, ka Holtera monitorēšanas dati nekavējoties tiek analizēti un interpretēti, un pacients saņem atbildi 3 dienu laikā.

Koncentrējoties uz personalizētu aprūpi un pieredzējušu profesionāļu komandu, mēs esam apņēmušies nodrošināt visaptverošu sirds aprūpi, kas nodrošina vislabākos iespējamos rezultātus mūsu pacientiem.