Svīšana – ir svarīgs fizioloģisks process, ar kura palīdzību organisms atbrīvojas no vielmaiņas produktiem un veic organisma termoregulēšanu. Pastiprināta svīšana vai hiperhidroze, varētu teikt, ir svīšanas paaugstināta forma, kad kleita vai krekls līp pie muguras, sviedru strūklas tek pa seju un ir patstāvīgi mitras plaukstas.

Hiperhidroze var būt vispārēja un lokāla, primāra un sekundāra, kas attīstās endokrīno, onkoloģisko, infekciju slimību gadījumā.

Medikamentu lietošana, kas neitralizē simpātiskās nervu sistēmas darbību, var novest ne tikai pie padušu sausuma, bet arī pie mokoša sausuma sajūtas mutē, galvas reiboņiem un citām nepatīkamām blakus parādībām.

Bieži vien kā efektīvākā un drošākā hiperhidrozes ārstēšanas metode tiek piedāvāta zemādas botulina toksīna injekcija. Pie vienreizējas vielas zemādas ievadīšanas ir iespējams problemātiskās zonās padarīt sausas uz 4-8 mēnešiem.

ĶirurģiskI ārstējot, šo problēmu var aizmirst uz visiem laikiem. Simpatektomija – šī ķirurģiskā procedūra pārtrauc veģetatīvās nervu sistēmas signālus sviedru dziedzeriem.  Torakāli apdominālais ķirurgs Ilmārs Tračums, veicot griezumu simpātiskajā ganglijā, novērsīs diskomforta sajūtu, kas saistīta ar pārmērīgu svīšanu