Latvijā dzimusī ASV dzīvojošā māksliniece Natalja Jacjuka bezatlīdzības dāvina bērniem, Rīgas 1.slimnīcas pacientiem, interaktīvu mākslas objektu no kolekcijas “GOLD COLLECTION 2016”.
Kā piemērotākā vieta mākslas objektam tika izvēlēta Šarlotes poliklīnika, kur ārstniecības un rehabilitācijas pakalpojumi tiek sniegti pašiem mazākajiem pacientiem.
Natalja Jacjuka ir ieradusies Latvijā, lai piedalītos mākslas objekta uzstādīšanā, un otrdien, 10.novembrī plkst. 15:00 Šarlotes poliklīnikas 1 stāvā tika atklāts dāvinājums, darot to pieejamu poliklīnikas apmeklētājiem.
“GOLD COLLECTION 2016” kolekcija tika pirmoreiz izstādīta Viskonsinā 2017. gada nogalē un 10% no iegūtās peļņas Natalja Jacjuka ziedoja vēža ārstēšanai Viskonsinas bērnu slimnīcai.
“Abstraktās gleznas bērniem palīdz attīstīties kā radošākiem indivīdiem, paplašināt domāšanu un bagātināt prātu ar mākslas palīdzību. Šo mākslas darbu es izveidoju, lai iedvesmotu bērnus spēlēt brīnišķīgo šaha spēli. Vai arī izmantot šo krāsaino audeklu, lai spēlētu dambreti, bekgemonu vai pat izveidotu savu spēli. Gleznās es paslēpu 18 latviešu spēka zīmes, kā arī latviešu, krievu un angļu alfabēta burtus, ko bērns var meklēt, un izveidot neskaitāmus stāstus,”- tāds ir mākslinieces šodienas vēstījums, kas veidojies bērnībā, daudz laika pavadot slimnīcās.