9. septembrī Rīgas domes vadība aicināja uzņēmumu, brīvprātīgo, nevalstisko organizāciju pārstāvjus uz svinīgu pasākumu, lai teiktu sirsnīgu paldies par sniegto ieguldījumu, atsaucību un atbalstu galvaspilsētas pašvaldības sociālajai un veselības aprūpes sistēmai Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošana laikā.

Covid-19 izraisītā pandēmija un krīze ir ietekmējusi ikvienu, taču īpaši liela nozīme šajā laikā ir tiem cilvēkiem, uzņēmumiem un organizācijām, kuras veic pašaizliedzīgu darbu sabiedrības labā un iesaistās vīrusa pārvarēšanas pasākumos. Rīgas 1.slimnīca atzinības saņemšanai pieteica 25 darbiniekus, kuri strādāja COVID-19 nodaļā, Īslaicīgas sociālās aprūpes nodaļā un veic vakcināciju.

Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte: “ Covid laiks, kā lakmusa papīrs, ir parādījis, kur mūsu spēks, kur vājums. Sociālā jomā, līdzvērtīgi mediķiem un policijai, no pandēmijas sākuma ir pirmajā “frontes līnijā”. Bet – mēs neesam vieni! Visu šo laiku nozares cilvēkiem blakus bija tie, kas vakcinēti ar īpašu, ne laboratorijās, bet sirdīs un labos nodomos sintezētu vakcīnu – spēju nepalikt vienaldzīgam, būt CILVĒKAM! 150 pateicības – viņiem!”

Klātesošos uzrunāja un sveica Rīgas pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte. Muzikālu priekšnesumu sniedza aktieris Artis Robežnieks.
Tās māsas, kuras nebija pasākumā, savus Pateicības rakstus saņēma darba vietā. Ar skaudriem stāstiem par pandēmijas laikā darbā pieredzēto un gatavību uzreiz atkal aprūpēt saslimušos! Apbrīnojami stipras garā un gaišas dvēselē. Pateikt PALDIES māsām, māsu palīgiem, sociālajiem darbiniekiem, fizioterapeitiem, sanitāriem, veļas pārzinei, virsmāsām un ārstiem par viņu darbu ir mazākais, ko varam darīt! Un tomēr – PALDIES! Par Jūsu atsaucību, nesavtību, pašaizliedzību un cieņpilno attieksmi pret pacientu, par to ka izcili darāt savu darbu gan ārkārtas situācijā, gan ikdienā.